Blondies su zapravo svijetla varijanta brownieja; postupak pripreme je gotovo jednak, samo što se u smjesu ne dodaju kako ni rastopljena čokolada. Doduše, obično se netom prije pečenja dodaju čokoladne kapljice.

U ovu jednostavnu smjesu brašna, šećera, jaja i maslaca bez problema možete dodati i orašaste plodove ili suho voće. Blondies narežite na kocke, stavite u posudu s poklopcem i čuvajte do pet dana na sobnoj temperaturi. U slast!

Blondies s komadićima čokolade

Sastojci:

180 g rastopljenog maslaca
200 g svijetlog smeđeg šećera
2 jaja (L)
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli
100 g nasjeckane čokolade

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a četvrtastu dublju posudu obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje te ekstrakt vanilije. Prosijte brašno, pomiješajte ga s praškom za pecivo i soli pa ga umiješajte drvenom žlicom. Na kraju dodajte čokoladne kapljice ili nasjeckanu čokoladu.

Smjesu premjestite u pripremljeni kalup i zagladite. pecite 20-ak minuta, dok kolač ne poprimi laganu smeđu boju. Pričekajte da se u potpunosti ohladi pa ga narežite na 16 kocaka.