ŠTRUDLA OD MAKA S GOTOVIM KORAMA: Omiljeni kolači u obiteljima čiji se recepti prenose iz generacije na generaciju

Donosimo recept za štrudlu od maka od gotovih kora.

Shutterstock

Ako ste zaželjeli makovnjaču, ali nemate vremena za pripremu, dobra alternativa je štrudla s makom od lisnatih kora. Nije makovnjača, ali ljubitelji maka neće biti razočarani. Ovakvu savijaču inače možete puniti i jabukama i orasima.

Recept za štrudlu s makom

Sastojci:

350-400 g maka
700 g kora za savijače
ribana korica limuna
2 pakiranja vanilin šećera
1 paket praška za pecivo
1 šalica ulja
dvije i pola šalice griza
3 šalice šećera 
2 šalice jogurta
3 jaja

Priprema:

Izmiksajte tri bjelanjka s tri šalice šećera, dodajte tri žumanjka, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanilin šećer i koricu limuna. Kore za savijače podijelite na 4 dijela tako da dobijete 4 štrudle. Svaku koru premažite nadjevom.

Prije pečenja savijače premažite preostalim nadjevom i pecite još 5 - 10 minuta.

Mak pomiješajte s malo vrućeg mlijeka u kojem su otopljeni šećer i vanilin šećer. Štrudlu pecite na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta.