Za štrudle ne trebate imati puno vremena jer uvijek možete koristiti kupovno gotovo lisnato tijesto. Isprobajte ovaj recept za štrudlu s čokoladom i orasima za koju će svatko tražiti komad više.
Recept za štrudlu od čokolade
Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
150 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
150 g oraha
Priprema:
Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini, a čokoladu zajedno s uljem otopite na pari i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ohlađenu čokoladu premažite po cijelom tijestu, ali ne do samih rubova. Sve pospite nasjeckanim orasima i jednostavno lagano zarolajte. Stavite savijaču u lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu koricu. Kad je pečeno ostavite da se ohladi pa po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice