KINDER MAXI KING TORTA NAD TORTAMA: Preukusna kremasta fantazija topi se u ustima, nitko joj ne može odoljeti

Kinder maxi king torta nije komplicirana za napraviti, a okus je zaista odličan.

jonathan-borba-SdMAITw3j7w-unsplash Kinder maxi king torta, ilustracija

Vikend je idealan za pripremu deserata, a u nastavku se nalazi recept s kojim ćete napraviti Kinder maxi king tortu koja je zaludila društvene mreže. Iako recepti variraju prema osobnim željama i ukus, ovaj u nastavku jedan je od najčešćih.

Sastojci za biskvit:

4 jaja
120 g šećera
120 g brašna
30 g kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo
50 ml mlijeka
50 ml ulja
Prstohvat soli

Za kremu:

500 ml slatkog vrhnja
200 g mascarpone sira
100 g šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
8 Kinder Maxi King čokoladica, sitno nasjeckanih

Za karamel sredinu:

1 šalica smeđeg šećera
1/2 šalice vrhnja za kuhanje
2 žlice maslaca
Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
50 ml slatkog vrhnja

Upute:

Priprema biskvita:

Umutite jaja sa šećerom dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte prosijano brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko, ulje i prstohvat soli. Sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup za tortu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta. Provjerite čačkalicom jesu li biskvit pečen.

Priprema kreme:

Umutite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U drugoj posudi mikserom sjedinite mascarpone sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Lagano umiješajte šlag u smjesu od mascarpone sira, a zatim dodajte sitno nasjeckane Kinder Maxi King čokoladice.

Priprema karamela:

U posudi na srednje jakoj vatri rastopite smeđi šećer, miješajući neprestano dok se potpuno ne otopi i dobije zlatno smeđu boju. Dodajte maslac i vrhnje za kuhanje, pa nastavite miješati dok se sve dobro ne sjedini. Kuhajte još 2-3 minute dok se smjesa malo zgusne. Maknite s vatre i pustite da se ohladi.

Priprema glazure:

Čokoladu otopite s vrhnjem na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Otopljenu čokoladu prelijte preko ohlađene torte.

Slaganje torte:

Ohlađeni biskvit prerežite horizontalno na dva dijela. Donji dio biskvita stavite na tanjur za posluživanje i premažite slojem kreme, a u sredinu stavite karamelu. Stavite drugu polovicu biskvita i premažite slojem pripremljene kreme.mTortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne, a zatim je prelijte čokoladnom glazurom. Po želji, dodatno ukrasite tortu komadićima Kinder Maxi King čokoladica ili drugim poslasticama.

izvor: Fashion.hr