Mnogima je poslijepodnevna kava vikendom nezamisliva bez deserta. Zašto ne biste spojili ljubav prema kolačima i kavi u jedno i isprobali ovaj recept?

Čokoladna torta s keksom i kavom odlično je rešenje i kada vam dolaze gosti, a nemate puno vremena za pripremu deserta. Potrebne sastojke vjerojatno već imate kod kuće, a za tortu ne trebate paliti pećnicu.

Sastojci

250 ml mlijeka
15 g instant kave
120 g šećera
60 g kakaa
150 g maslaca
500 g keksa
200 g tamne čokolade
15 g komadića čokolade (po želji)

Recept za tortu s keksom i kavom

12:34
Korak 1

Skuhajte

Pomiješajte mlijeko, instant kavu, šećer, kakao, dobro promiješajte pa posudu prebacite na štednjak i na nižoj temperaturi miješajte smjesu nekoliko minuta. Dodajte maslac i miješajte dok ne prokuha i zgusne se.

12:38
Korak 2

Izmrvite

Kekse izlomite i prelijte mješavinom kakaa. Spatulom sjedinite sastojke i smjesu prebacite u okrugli kalup s pomičnim rubom. 

Brzinski recept za čokoladnu tortu s keksom i kavom bez pečenja
Shutterstock 

12:39
Korak 3

Ohladite

Pritisnite i poravnajte te kolač ostavite u hladnjaku sat vremena. 

12:39
Korak 4

Napravite glazuru

Čokoladu otopite na pari, premažite kolač po vrhu u debljem sloju. Pospite kolač komadićima čokolade i ostavite da se hladi 30 minuta.

Pripremu pogledajte u videu: