Mnogima je poslijepodnevna kava vikendom nezamisliva bez deserta. Zašto ne biste spojili ljubav prema kolačima i kavi u jedno i isprobali ovaj recept?
Čokoladna torta s keksom i kavom odlično je rešenje i kada vam dolaze gosti, a nemate puno vremena za pripremu deserta. Potrebne sastojke vjerojatno već imate kod kuće, a za tortu ne trebate paliti pećnicu.
Sastojci
250 ml mlijeka
15 g instant kave
120 g šećera
60 g kakaa
150 g maslaca
500 g keksa
200 g tamne čokolade
15 g komadića čokolade (po želji)
Recept za tortu s keksom i kavom
Skuhajte
Pomiješajte mlijeko, instant kavu, šećer, kakao, dobro promiješajte pa posudu prebacite na štednjak i na nižoj temperaturi miješajte smjesu nekoliko minuta. Dodajte maslac i miješajte dok ne prokuha i zgusne se.
Izmrvite
Kekse izlomite i prelijte mješavinom kakaa. Spatulom sjedinite sastojke i smjesu prebacite u okrugli kalup s pomičnim rubom.
Ohladite
Pritisnite i poravnajte te kolač ostavite u hladnjaku sat vremena.
Napravite glazuru
Čokoladu otopite na pari, premažite kolač po vrhu u debljem sloju. Pospite kolač komadićima čokolade i ostavite da se hladi 30 minuta.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice