Kremasto hrskavu francusku slasticu mille feuille pripremite u čaši

Još jednostavniji i brži recept za slasticu poznatu i pod imenom torta Napoleon.

Shutterstock

Mille-feuille znaći tisuću slojeva i jedna je od najpoznatijih francuskih slastica. Priprema se od lisnatog tijesta i kreme od vanilije, a poznata je i pod nazivomtorta Napoleon.

Na YouTube smo pronašli još jednostavniji i puno brži recept jer ova slastica može se pripremiti ui čaši.

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 45 g kukuruznog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 50 g maslaca
  • 2 vanilin šećera
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • šećer u prahu
Shutterstock 

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte valjkom, pa stavite na lim obložen papirom za pečenje. Izbodite i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta. U zdjelu ulijte kukuruzno brašno, šećer, jaja i dobro promiješajte. Kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa štednjaka i dodajte maslac, vanilin šećer i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Izlijte u posudu i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite da se ohladi. Kad se ohladi izmiksajte kremu pa dodajte slatko vrhnje i nastaviti miksati. Lisnato tijesto izmrvite pa stavite u čašu i na to stavite nadjev pa tijesto i tako dok se čaša ne napuni. Zadnji red neka bude tijesto. Pospite šećerom u prahu.

Mille feuille u čaši  youtube