Karnevalsko vrijeme već je počelo, a u našim krajevima najpopularnije slastice zasigurno su krafne, a slijede ih fritule, kroštule i slična pržena slatka tijesta. Na YouTube kanal Preppy Kitchen pronašli smo recept za francuski karnevalski kolačić naziva palmiers.
Radi se o slastici za koju vam treba samo lisnato tijesto i šećer, a u ovom receptu možete koristiti kupovno lisnato tijesto. Ako želite pravu domaću slasticu, saznajte kako sami možete napraviti lisnato tijesto. Pripremljeno tijesto za palmiers možete i zamrznuti pa rezati oblike i peći kad poželite. Takožđer, za ovaj kolačić možete koristiti i cimet ili neke druge začine sa ili umjesto šećera.
Sastojci
pakiranje lisnato tijesto
50 g šećer
Kako pripremiti palmiers
Izvadite lisnato tijesto
Lisnato tijesto izvadite i ostavite na stolu nekoliko sati. Ono mora biti hladno, ali ne zamrznuto.
Razvaljajte tijesto
Malo šećera posipajte po radnoj površini. Razvaljajte lisnato tijesto na šećer i posipajte još šećera gore. Razvaljajte tijesto i zarolajte oblik tanke štruce kao u videu.
Zamrznite
Zamrznite na 30 minuta, nikako duže jer će tijesto biti pretvrdo.
Pecite
Režite oblike, posložite ih na pleh obložen papirom za čenje. Pecite 8 do 10 minuta na 200 stupnjeva dok se šećer ne počne karamelizirati, a zatim ih pažljivo okrenite i pecite još 4 do 5 minuta dok kolačići ne dobiju zlatnu boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice