Božanstvena torta s jagodama koja se brzo priprema

Donosimo recept za tortu Šarlota od jagoda

pixabay

Za pripremu torte Šarlota ne morate biti slastičarski majstor. Dovoljno je slijediti recept jer je priprema ove slastice jednostavna, bez pečenja. Tajna je u uredno posloženim piškotama, te pripremi ukusne kreme.

Osim okusom ova torta osvaja i izgledom jer ju je lako ukrasiti svježim jagodama. Ovu tortu možete pripremiti i s drugim sezonskim voće, posebno je ukusna ona s malinama ili marelicama.

Sastojci:

450 g jagoda
400 g piškota
200 ml mlijeka
3 žlice ruma
2 žlice likera od limuna (po želji)
6 listića želatine
500 g posnog svježeg sira
150 g jogurta
2 žličice naribane limunove korice
400 ml slatkog vrhnja

Shutterstock 

Priprema:

Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i žlicom šećera te ostavite da odstoje. Namočite želatinu da omekša. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu. Kad se krema počne želirati, dodajte joj tučeno slatko vrhnje.

Odvojite 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode. Dio piškota cijele umočite u smjesu mlijeka i ruma i slažite ih da se popuni dno kalupa. Oko kalupa poredajte piškote koje ste samo s jedne strane namočili mlijekom i rumom. U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme. Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.