Ako volite kinder bueno čokoladice, nema sumnje da će vam se svidjeti ova torta. Kinder Bueno torta je kremasta, puna okusa i osvaja na prvi zalogaj!
Sastojci:
Biskvit:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
80 g sjeckanog tostiranog lješnjaka
2 žlice brašna
½ žličice praška za pecivo
Krema:
1 l mlijeka
80 g šećera
6 žumanjaka
100 g bijele čokolade
100 g mliječne čokolade
2 vrećice pudinga od vanilije
200 ml vrhnja za šlag
Dodatno:
1 Kinder Bueno
50 g tostiranih lješnjaka
300 ml vrhnja za šlag
Priprema:
1. Napravite kremu
Šećer i žumanjke pjenasto izmiksajte pa dodajte pudinge od vanilije i malo mlijeka. Ostatak mlijeka ulijte u lonac i stavite kuhati.
Kada mlijeko zavre, maknite ga s vatre i umiješajte pripremljene sastojke pa sve zajedno vratite kuhati.
Kremu podijelite na dva jednaka dijela, a još dok je vruća u jedan dio dodajte narezanu bijelu čokoladu, a u drugi mliječnu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kreme pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohlade, a kada se ohlade, izmiksajte ih.
2. Dodajte šlag
U posebnu zdjelu ulijte vrhnje za šlag i miksajte ga da postane čvrst, a zatim kremama dodajte pripremljeni šlag i sjedinite (pola šlaga u jednu, pola u drugu kremu.
U bijelu kremu na kraju dodajte jedan izdrobljeni Kinder Bueno te promiješajte žlicom, a u crnu kremu ako želite možete dodati sjeckane tostirane lješnjake.
3. Napravite biskvit
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo. U drugu zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte dok ne postanu čvrsti te postepeno dodajte šećer i nastavite miksati da dobijete čvrsti snijeg.
Dodajte pripremljeno brašno i lješnjake te lagano sjedinite pjenjačom. Smjesu istresite i rasporedite u kalup za pečenje.
4. Ispecite
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta, a kada je pečen, biskvit ohladite i prelijte s malo hladnog mlijeka i pustite da ga upije.
Preko biskvita stavite crnu kremu pa bijelu (imajte prsten kalupa torte okolo kada slažete tortu). Dekorirajte šlagom koji ste prethodno izmiksali, a po želji možete dodati i Kinder Bueno čokoladice.
izvor: index.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice