Rijetki mogu odoljeti čokoladnom desertu, a ovaj kolač priprema se nevjerojatno brzo jer se smjesa kuha dok se ne zgusne i nije potrebno paliti pećnicu. S YouTube kanala Hearty food donosimo recept za čokoladni kolač bez pečenja s keksom, a bez želatine i kondenziranog mlijeka. Pripremite ćete ga za pet minuta, jedino trebate pričekati da se kolač ohladi.
Sastojci:
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 2 žlice kakaa
- 80 grama šećera
- 700 ml mlijeka
- 150 g keksa
- 160 g čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
Priprema:
U posudi pomiješajte škrob, šećer i kakao. Promiješajte, pa ulijte mlijeko. Sve dobro izmiješajte da nema grudica. Kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje.
Na dno tepsije složite keks pa ga prelijte polovinom količine nadjeva. Zatim složite drugi red keksa i prekrijte preostalim nadjevom. Pokrijte prozirnom folijom i ohladite pola sata u hladnjaku.
Otopite čokoladu sa slatkim vrhnjem, prelijte kolač i vratite u hladnjak na pola sata.
Postupak pogledajte u videu: