Slastice za koje ne morate paliti pećnicu nisu popularne samo ljeti kad je vruće, jer ako je moguće brzo napraviti fini desert, prije ćete ga moći poslužiti i uživati u njemu. Torta markiza jedna je od najbržih torti, a predivno izgleda. Također, jaja se termički obrađuju pa nema straha od salmonele.
Sastojci:
12 jaja
300 g šećera
300-400 g čokolade za kuhanje
375 g maslaca
200 ml mlijeka
2 pakiranja piškota
ekstrakt ruma
šlag za ukrašavanje torte
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa u žumanjke dodajte šećer i izmiksajte. Zatim kuhajte na pari žumanjke 7 do 10 minuta. Dodajte čokoladu za kuhanje.
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. U žumanjke i čokoladu dodajte maslac, a zatim i tučene bjelanjke.
Zatim kekse umočite u mlijeko i rum, pa posložite u kalup te nadjev izlijte u obložen kalup. Ukrasite šlagom, voćem ili naribanom čokoladom za dekoraciju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice