Recept za griz na mlijeku kao iz djetinjstva

Jelo svih generacija jednostavno se priprema.

Shutterstock

Griz na mlijeku jednostavno starinsko tradicionalno jelo koje većinu ljudi podsjeća na djetinjstvo. Griz je grubo mljevena žitarica, a danas osim pšeničnog na policama dućana možemo naći rižin i kukuruzni. Na vrh možete stavljati razne dodatke, ali naša preporuka je da ostanete vjerni originalnoj verziji i griz pospete kakaom i šećerom. 

Sastojci:

  • 800 ml mlijeka
  • 8 kašika pšeničnog griza
  • 4 kašike šećera
  • kakao

Priprema:

Ulijte mlijeko u lonac i zakuhajte. Zatim smanjiti temperaturu i u prokuhano mlijeko sipati griz. Kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Ne smiju se stvarati grudice. Dodajte šećer i dobro promiješajte. Ugasite štednjak i ulijte u posude. Ukrasite kakaom.