Ukusna poslastica koja se u prošlosti često pripremala za doručak ili užinu je riža na mlijeku, a vrlo se jednostavno priprema. Slično omiljeno jelo koje su pripremale naše bake bilo je i griz na mlijeku, ali i najzdravija namirnica na svijetu - palenta koju možete jesti i u slatkoj varijanti.

Donosimo vam starinski recept za rižu na mlijeku, a za još bolji okus možete dodati vanilin ili burbon šećer, cimet i naribati čokoladu.

Sastojci

1 šalica riže
800 ml mlijeka
vrećica vanilin šećera
šećer 
cimet

Recept za rižu na mlijeku

14:27
Korak 1

Skuhajte rižu

Rižu stavite kuhati, a kada prokuha smanjite temperaturu i postepeno dodajte još jednu čašu vode. Miješati da se ne zalijepi za dno posude i zagori. 

14:29
Korak 2

Dodajte mlijeko

Kad sva voda prokuha dodajte malo po malo mlijeko uz stalno miješanje. Riža je kuhana kada mlijeko postane gusto. 

Starinski recept za rižu na mlijeku
Shutterstock 

14:30
Korak 3

Miješajte

Zatim dodajte šećer i vanilin šećer, miješajte još par minuta na vatri. Prije posluživanja tanjurić pospite cimetom.