Bogata i kremasta torta od Nutelle i badema

Savršen spoj orašastih plodova i čokoladnog namaza

Shutterstock

Torta od badema i Nutellespoj je bogatstva okusa i savršene teksture, koji će oduševiti i one najzahtjevnije. Idealna je za posebne prigode, rođendane ili samo da razveselite najmilije nakon ručka. 

Sastojci:

  • 325 g mljevenih sitno badema
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 6 većih bjelanjaka
  • žličica ekstrakta vanilije

Za glazuru:

  • 675 ml vrhnja za šlag
  • 50 g šećera
  • 2 žličice likera od badema ili čokolade ili kave
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  •  350 g Nutelle
  • čokolada za dekoraciju

Priprema:

Ocrtajte 3 kruga od 20 cm na papiru za pečenje. Zagrijte pećnicu na 160˚C. U velikoj zdjeli promiješajte bademovo brašno, šećer i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte 6 bjelanjaka u snijeg. Dok je mikser uključen, dodajte vanilije, zatim šećera i nastavite miješati velikom brzinom.

Nježno umiješajte bjelanjke u brašno badema, podijelite i raširite tijesto što je ravnomijernije moguće na 3 dijela. Pecite na 160˚C 25 minuta, i tako sve tri kore. 

U zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom i miksajte na najvećoj brzini dok se ne formira u šlag. Dodajte liker i ekstrakt vanilije te nastavite miješati dok se ne razmaže. Stavite u hladnjak.

Namažite nutellom 2 sloja torte i ostavite sa strane. Treći sloj torte obilno pokrijte glazurom. Stavite sljedeći sloj s Nutellom prema dolje. Pokrijte vrh glazurom. Ponovite s posljednjim slojem, a zatim premažite vrh i strane torte glazurom. Prelijte čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći.