Torta od čokoladnog moussea i likera od kaveje spoj koji u ustima stvara nezaboravni okusni doživljaj. Ovaj recept nudi jednostavne korake za pripremu neodoljive poslastice koja će sigurno oduševiti vaše goste. 

Sastojci:

  • 175 g čokoladnih keksa
  • 85 g maslaca
  • 400 g čokolade za kuhanje
  • 600 ml vrhnja
  • 60 ml likera s okusom kave
  • kakao prah
Torta od čokoladnog moussea u samo nekoliko koraka
Shutterstock 

Priprema:

Namastite tepsiju promjera 20 cm. Podlogu i strane obložite papirom za pečenje. U sjeckalicu stavite 175 g običnog čokoladnog keksa. Procesirajte dok smjesa ne nalikuje finim krušnim mrvicama. Dodajte 85 g maslaca, otopljenog. Procesirati dok se ne sjedini. Pritisnite smjesu preko dna posude. Stavite u hladnjak na 30 minuta.

U međuvremenu stavite 400 g čokolade za kuhanje, nasjeckane u veliku zdjelu otpornu na toplinu, iznad lonca s kipućom vodom. Miješajte metalnom žlicom 10 minuta ili dok se smjesa ne otopi i postane glatka. Maknite s vatre. Ohladiti 10 minuta.

Mikserom istucite 600 ml gustog vrhnja i  liker s okusom kave dok ne dobijete mekane vrhove. Smjesu vrhnja umiješajte u čokoladu. Prelijte čokoladnu smjesu preko baze u pripremljenu posudu. Zagladite lopaticom. Stavite u hladnjak na 3 sata ili dok se ne stegne. Pospite kakaom u prahu, u prah.