Rajska torta je savršeni nebeski kolač od beze kora i malina

Donosimo vam recept za tortu laganu poput oblaka punjenu šlagom i malinama

Shutterstock

Rajka torta je sočna torta od šlaga s malinama i beze korama koje se tope u ustima. Lagane i pahuljaste kore s mekih žutim slojem koje podsjećaju na prozračne oblake, zbog toga je i dobila ime rajska torta. Bademi daju hrskavost torti koja je savršena za vruće ljetne dane. 

Sastojci:

  • 10 žlica maslaca
  • 135 g šećera
  • 4 jaja
  • 11 žlica ekstrakta vanilije
  • 170 g brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 60 g mlijeka
  • 150 g šećera
  • 50 g badema

Nadjev:

  • 415 ml vrhnja za šlag
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 340 g malina

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za torte pokrite papirom za pečenje. Dodajte malo maslaca ispod papira gdje se preklapaju da ostanu zajedno.

U zdjeli izmiksajte maslac i šećer, izmiksajte žumanjke jedan po jedan i miksajte da se sjedine, a zatim dodajte vaniliju.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte mješavinu brašna u smjesu maslaca i miksajte dok se dobro ne sjedini. Dok miksate, dodajte mlijeko i miješajte dok se ne spoji. Podijelite tijesti na dva dijela i ravnomjerno rasporedite po kalupu. 

U zasebnu zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte dok ne nastane snijeg. Dodajte malo soli, pa postupno dodavajte po žlicu šećera u prahu. Nastavite miksati dok ne nastane čvrsta smjesa. Podijelite smjesu od bjelanjaka na dva dijela i razmažite ravnomjerno, po vrhu pospite narezanih badema.

Shutterstock 

Pecite na 180 stupnjeva 30 minuta, ili dok bjelanjci s bademima ne porumene. Izvadite iz pećnice i ohladite kalup, a zatim izvadite iz kalupa i stavite drugu polovicu da se ispeče.

Za nadjev od šlaga i malina pomiješajte vrhnje za šlag sa šećerom i vanilijom. Miksajte na srednjoj brzini 2 minute dok se ne zgusne. Maline ubacite u šlag i ostavite šaku malina sa strane za dekoriranje.

Postavite donji sloj torte na pladanj za torte od bjelanjaka stranom prema gore i prekrijte ga sa svim šlagom od malina, ravnomjerno ga rasporedite po površini. Stavite sljedeći sloj na vrh, bjelanjke stranom prema gore. Po vrhu lagano pospite šećerom u prahu i po vrhu posložite maline koje ste sačuvali.

Izvor: Natasha's Kitchen