Sedmo nebo je kolač od pjenastih kora od oraha i kokosa sa sočnom kremom od čokolade. Kolač je zbog svojih kora od bjelanjaka lagan i odličan za toplije dane. 

Sastojci:

Kora od oraha:

  • 8 bjelanjaka
  • 200 g šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • 2 žlice brašna

Kokos kora:

  • 5 bjelanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 100 g kokosa

Krema:

  • 13 žutanjaka
  • 250 g šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 250 g maslaca

Recept za kolač sedmo nebo
Shutterstock 

Priprema:

Pripremite tepsiju 42x32 cm, izmiksajte bjelanjke u snijeg, dodajte brašno i orahe i sve izmješajte. Stavite u tepsiju i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Koru ćete kasnije prerezati po pola. 

Umutiti bjelanjke sa šećerom u snijeg, a zatim dodajte kokos. Rasporedite po tepsiji i stavite peći na 15 minuta. Za kremu umutite žumanjke i šećer da se volumen udvostruči i cijela masa posvijetli. Stavite da se kuha na pari i kuhajte sa stalnim miješanjem 10-12 minuta. Nakon toga dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre da se ohladi. Kad se ohladi, umutite maslac i podijelite kremu na dva dijela. 

Prvu koru prerežite na podlozi, poprskajte kore mlijekom i pričekajte da se upije pa namažite pola kreme. Prije stavljanja kokosove kore istu poprskajte mlijekom i namažite ostatak kreme. Preko stavite orah koru i ostavite sve malo u hladnjak da se poveže. Otopite čokoladu sa uljem, pa ostavite da se ohladi.