Sedmo nebo je kolač od pjenastih kora od oraha i kokosa sa sočnom kremom od čokolade. Kolač je zbog svojih kora od bjelanjaka lagan i odličan za toplije dane.
Sastojci:
Kora od oraha:
- 8 bjelanjaka
- 200 g šećera
- 250 g mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
Kokos kora:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 100 g kokosa
Krema:
- 13 žutanjaka
- 250 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 250 g maslaca
Priprema:
Pripremite tepsiju 42x32 cm, izmiksajte bjelanjke u snijeg, dodajte brašno i orahe i sve izmješajte. Stavite u tepsiju i peći oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Koru ćete kasnije prerezati po pola.
Umutiti bjelanjke sa šećerom u snijeg, a zatim dodajte kokos. Rasporedite po tepsiji i stavite peći na 15 minuta. Za kremu umutite žumanjke i šećer da se volumen udvostruči i cijela masa posvijetli. Stavite da se kuha na pari i kuhajte sa stalnim miješanjem 10-12 minuta. Nakon toga dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Maknite s vatre da se ohladi. Kad se ohladi, umutite maslac i podijelite kremu na dva dijela.
Prvu koru prerežite na podlozi, poprskajte kore mlijekom i pričekajte da se upije pa namažite pola kreme. Prije stavljanja kokosove kore istu poprskajte mlijekom i namažite ostatak kreme. Preko stavite orah koru i ostavite sve malo u hladnjak da se poveže. Otopite čokoladu sa uljem, pa ostavite da se ohladi.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice