Domaći džem od marelica napravite od samo 3 sastojka

Džem može bio dio vašeg kolača, namaz na palačinke ili kruh ili ga možete jesti samog.

Shutterstock

Marelice su slatka ljetna voćka koja je većini omiljena, a može se pripremati na mnogo načina. Kako bi u okusu marelice uživali cijele godine, pripremite džem od marelica za koji će vam trebati samo 3 sastojka i voda. Zdrav domaći namaz od marelica možete skuhati i od samo dva sastojka.

Sastojci

  • 1 kg marelica
  • 60 ml vode
  • 600 g šećera
  • 1 žličica soka od limuna

Priprema

Operite marelice, očistite od koštica i prerežite o pola. Stavite ih u veliki lonac i dodajte vodu. Poklopite lonac i kuhajte uz često miješanje dok marelice ne omekšaju i ne budu kuhane.  Marelicama dodajte šećer i kuhajte nepoklopljeno, skidajući pjenu koja se dignula na površinu. Kako se smjesa zgušnjava, često miješajte da džem ne izgori na dnu. Stavite jedan mali tanjurić u zamrzivač. 

Kada džem izgleda gusto, ugasite vatru i manju količinu džema stavite na tanjurić. Ako se džem nabora gotov je. Kad je gotov umiješajte sok od limuna i pretočite ga u staklenke. Čvrsto pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se ohladi, stavite u hladnjak.