Sezona kupina je počela, a mi smo za vas pripremili recept za jedan klasični desert kojeg mnogi obožavaju. Mini pavlove tortice su po sastavu iste kao pavlova torta samo što ih ispadne 6 mini torta. Za vas smo pripremili mini tortice od beze kora prelivene preljeveom od kupina i kremom od jogurta i šlaga.
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 225 g šećera
- 1,5 žličice gustina
- 3/4 žličice octa
Za kupine:
- 450 g kupina
- 1,5 žlice šećera
Za kremu:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 150 g jogurta
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 140°C, veći lim obložite papirom za pečenje. Umutite bjelanjke s prstohvatom soli u velikoj zdjeli dok ne dođe do gustoće snijega. Potpuno umiješajte šećer, da dobijete vrlo čvrstu i sjajnu maringu. Postupno umiješajte gustina i ocat,a zatim umiješajte sve. Stavite 6 velikih žlica smjese, dobro razmaknite jedno od drugog na limu za pečenje. Zatim, koristeći stražnju stranu žlice, raširite svaki u krug od 10 cm, lagano umočite u sredinu dok to radite. Pecite 45 minuta. Isključite pećnicu, ostavite otvorenu lagano pećnicu i ostavite ih unutra da se ohlade.
150 g kupina i šećer kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta uz miješanje da se kupine počnu raspadti. Smjesu ostavite da se ohladi pa umiješajte prostale kupine.
Miksajte vrhnje dok ne dobijete šlag, a zatim dodajte jogurt. Promiješajte nekoliko žlica soka od kupine kako biste dobili efekt valova. U svaku pavlovu dodajte žlicu šlaga i prelijte žlicom kupine i njihovog soka.