Sezona višanja je u punom jeku,a mi smo za vas pripremili najfiniju pavlovu u kombinaciju s hrskavim pistacijama, slatkim višnjama u kompotu i kiselkastim jogurtom s vanilijom. Pripazite pri izradi kore od bjelanjaka, postupak izrade je jednostavan, ali treba biti oprezan.

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 225 g šećera
  • 1,5 žličice gustina
  • 3/4 žličice octa
  • 50 g oljuštenih pistacija

Kompot od višanja:

  • 200 g šećera
  • 225 ml soka od naranče
  • 3 žlice soka od limuna
  • 600 g višanja očišćenih

Krema od jogurta od vanilije:

  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 pune žlice grčkog jogurta

Priprema:

Prvo napravite pavlove tortice od pistacije. Zagrijte pećnicu na 140°C, veći lim obložite papirom za pečenje. Umutite bjelanjke s prstohvatom soli u velikoj zdjeli dok ne dođe do gustoće snijega. Potpuno umiješajte šećer, da dobijete vrlo čvrstu i sjajnu maringu. Postupno umiješajte gustina i ocat,a zatim umiješajte sve osim obilno natrpane žlice nasjeckanih pistacija.

Stavite 6 velikih žlica smjese, dobro razmaknite jedno od drugog na limu za pečenje. Zatim, koristeći stražnju stranu žlice, raširite svaki u krug od 10 cm, lagano umočite u sredinu dok to radite. Svaku pospite s nekoliko ostavljenih pistacija i pecite 45 minuta. Isključite pećnicu, ostavite otvorenu lagano pećnicu i ostavite ih unutra da se ohlade.

Pavlova od pistacija s kompotom od višanja
Shutterstock 

U međuvremenu skuhajte kompot od višanja. Stavite šećer u zdjelu sa sokom od naranče i limuna, pa ostavite na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Dodajte višnje u malu zdjelu, zatim vratite tavu na vatru i brzo kuhajte dok se sok ne smanji za otprilike pola. Ostavite da se malo ohladi, zatim prelijte preko višanja i ohladite dok ne zatreba.

Neporedno prije posluživanja, umutite vrhnje i ekstrakt vanilije, a zatim umiješajte jogurt. Žlicom dodajte malo u sredinu svake pavlove, prelijte kompotom od višanja i poslužite. 

izvor: delicious