Poslastice od malina mnogima su najdraži ljetni deserti zbog svojeg osvježavajućeg okusa maline. Za vas smo pronašli recept za desert koji ne trebate peći, sve što vam treba je jedna vatroslavna posuda u koju ćete posložiti sve sastojke i pričekati preko noći da se sve stvrdne. 

Sastojci:

  • 100 g svježih malina
  • 250 ml vode
  • 3 žlice gustina
  • 150 g šećera
  • 235 g mrvljenih keksa
  • 8 žlica maslaca
  • prstohvat soli
  • 340 g krem sira
  • 85 g šećera u prahu
  • 600 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • badem listići

Priprema:
U srednjem loncu na srednjoj vatri kuhajte maline, vodu, gustin i 85 g šećer, miješajući se ne zakipi i zgusne, 3-4 minute. Pustite da se potpuno ohladi, najmanje 30 minuta. 

U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte drobljeni keks, sol i preostale žlice šećera. Ulijte maslac i promiješajte da se sjedini. Utisnite na dno vatroslavne posude. Stavite u hladnjak dok se ne stegne, najmanje 15 minuta.

U drugoj velikoj zdjeli, koristećki mikser na srednjoj brzini, izmiksajte krem sir i  šećera u prahu dok ne postane glatko. Dodajte 355 ml vrhnja i nastavite miksati dok se ne stvori pjenasta tekstura.

Raširite smjesu krem sira po kori, zaglađujući malom lopaticom. Ohlađenu kremu od malina premažite po vrhu, stavite u hladnjak dok se ne ohladi i stegne preko noći. 

Prije posluživanja u zdjeli izmiksajte vaniliju i preostalo vrhnje i 3 žlice šećera u prahu dok se ne stvori čvrsti šlag.

Preko kreme od maline premažite šlag. Pospite tostiranim bademima

Izvor: delish