Ledena kremasta čokoladna torta bez brašna i jaja

Slastica za koju vam ne treba pećnica.

Shutterstock

Ljeti najviše pašu osvježavajući deserti, kao domaći sladoled ili ledene torte koje se pripremaju bez pećnice. Volite li takve slastice, isprobajte ledeni keks kolač od limuna, a ako ne možete bez čokolade, oduševit će vas ovaj recept. Torta se jednostavno priprema, bez pečenja, a za njezinu pripremu ne trebaju vam ni brašno ni jaja. 

Sastojci:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
  • 6 dl slatkog vrhnja
  • 20 g šećera u prahu
  • 4 žlice soka ili likera od naranče
  • žličica naribane narančine kore
  • 100 g izlomljene čokolade za kuhanje

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 90 g maslaca

Priprema:

Umutiti slatko vrhnje u šlag pa umiješati šećer u prahu, sok i koricu naranče te čokoladu otopljenu na pari.

Dobro izmiješajte mikserom i umiješajte izlomljenu čokoladu. Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

Pre nego što smjesu za kolač ulijete u kalup, možete rubove obložite komadima tanke čokolade kako bi poslastica izgledala još dekorativnije.

Ohlađen kolač okrenite na tacnu, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umiješali omekšali maslac.

Kolač se služi dobro rashlađen, a po želji, možete pored dodati i kuglu sladoleda.