Zamislite kombinaciju moussea od bijele i mliječne čokolade na podlozi od Oreo keksa. Zvuči predivno, a oduševit će vas činjenica da se jednostavno priprema i za ovu čoko pitu ne trebate paliti pećnicu. Recept smo pronašli na YouTube kanalu Confeitando com Daniela Bolos.
Sastojci:
Podloga:
80 g maslaca
190 g Oreo ili Negresco keksa
Za bijelu kremu:
300 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
Za tamnu kremu:
300 g tamne ili mliječne čokolade
300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Od Oreo keksa odvojite bijeli dio, pa crni dobro izmiksajte. Zatim ulijte otopljeni maslac i promiješajte. Utisnite u vatrostalnu posudu. Bijelu čokoladu otopite s 200 ml slatkog vrhnja, 100 ml umutite i dodajte u otopljenu čokoladu i promiješajte. Otopite čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja, u smjesu dodajte 100 ml šlaga. Nježno sjedinite. Preko keksa prvo ulijte bijelu kremu, poravnajte, pa ulijte i tamnu kremu. Stavite u hladnjak da se stegne, pa ukrasite po želji, primjerice svježim voćem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice