Zamislite kombinaciju moussea od bijele i mliječne čokolade na podlozi od Oreo keksa. Zvuči predivno, a oduševit će vas činjenica da se jednostavno priprema i za ovu čoko pitu ne trebate paliti pećnicu. Recept smo pronašli na YouTube kanalu Confeitando com Daniela Bolos.

Sastojci:

Podloga:

80 g maslaca
190 g Oreo ili Negresco keksa

Za bijelu kremu:

300 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja

Za tamnu kremu:

300 g tamne ili mliječne čokolade
300 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Od Oreo keksa odvojite bijeli dio, pa crni dobro izmiksajte. Zatim ulijte otopljeni maslac i promiješajte. Utisnite u vatrostalnu posudu. Bijelu čokoladu otopite s 200 ml slatkog vrhnja, 100 ml umutite i dodajte u otopljenu čokoladu i promiješajte. Otopite čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja, u smjesu dodajte 100 ml šlaga. Nježno sjedinite. Preko keksa prvo ulijte bijelu kremu, poravnajte, pa ulijte i tamnu kremu. Stavite u hladnjak da se stegne, pa ukrasite po želji, primjerice svježim voćem.