Veganske slastice bez pečenja idealan su izbor za vas ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, ali i ako pazite na liniju. Ovaj predivan recept priprema se jednostavno, od veganskih namirnica, nije potrebno paliti pećnicu, a rezultat je najkremastija čokoladna slastica ikad. 

Sastojci:

  • 240 keksa
  • 30 g kakao praha
  • 115 g veganskog maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 800 ml kokosovog mlijeka
  • 6 žlica agavinog sirupa
  • 270 ml veganskog biljnog vrhnja
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

U keks dodajte otopljeni maslac i prašak i dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobivenu koru stavite u pleh ili kalup i ravnomjerno rasporedite pa čuvajte u hladnjaku.

Zatim otopite čokoladu na malo kokosovog ulja, maknite s vatre i ulijte hladno kokosovo mlijeko. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Smjesu prelijte preko kore biskvita i vratite u hladnjak na dva sata.

Vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije ulijte u zdjelu i izmiješajte ručno - nemojte koristiti mikser jer će se vrhnje razrijediti!

Ostatak torte prelijte kremom i vratite u hladnjak na još sat vremena. Kad se ohladi i stvrdne, spremno je za posluživanje.