Veganske slastice bez pečenja idealan su izbor za vas ako ne jedete namirnice životinjskog porijekla, ali i ako pazite na liniju. Ovaj predivan recept priprema se jednostavno, od veganskih namirnica, nije potrebno paliti pećnicu, a rezultat je najkremastija čokoladna slastica ikad.
Sastojci:
- 240 keksa
- 30 g kakao praha
- 115 g veganskog maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 800 ml kokosovog mlijeka
- 6 žlica agavinog sirupa
- 270 ml veganskog biljnog vrhnja
- 4 žlice šećera
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprema:
U keks dodajte otopljeni maslac i prašak i dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobivenu koru stavite u pleh ili kalup i ravnomjerno rasporedite pa čuvajte u hladnjaku.
Zatim otopite čokoladu na malo kokosovog ulja, maknite s vatre i ulijte hladno kokosovo mlijeko. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Smjesu prelijte preko kore biskvita i vratite u hladnjak na dva sata.
Vrhnje, šećer i ekstrakt vanilije ulijte u zdjelu i izmiješajte ručno - nemojte koristiti mikser jer će se vrhnje razrijediti!
Ostatak torte prelijte kremom i vratite u hladnjak na još sat vremena. Kad se ohladi i stvrdne, spremno je za posluživanje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice