Cheesecake se odlično slaže s voćem, a čokolada s višnjama. Na Instagram profilu chefejoaciroliveira pronašli smo recept za predivnu kombinaciju nabrojenog. Pogledajte kako pripremiti kremasti čokoladni cheesecake s višnjama.
Sastojci:
- 250 g čokoladnog keksa, izmrvljenog
- 65 g maslaca, otopljenog
- 200 g krem sira
- 65 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 velika jaja
- 130 g jogurta
- 130 g komadića čokolade
- 130 g višanja nasjeckanih
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160°. Namastite kalup za tortu. U srednjoj zdjeli pomiješajte mrvice čokoladnog keksa i otopljeni maslac. Smjesu utisnite na dno posude, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa strane. Dodajte krem sir i šećer u zdjelu za miješanje, tucite dok se ne sjedini i postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte.
Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro tucite nakon svakog dodavanja. Umiješajte jogurt i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte. Smjesu za cheesecake prelijte preko tijesta koje ste odvojili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne stegne. Ostavite kolač da se hladi u pećnici s malo otvorenim vratima 1 sat. Zatim stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Rasporedite višnje na kolač prije posluživanja.
Pogledajte postupak u videu: