Čokoladni cheesecake s višnjama kojem je nemoguće odoljeti

Kolač od sira ukusniji je s voćem, a ako mu dodate čokoladu, dobit ćete najkremastiju poslasticu koju ćete obožavati.

Shutterstock

Cheesecake se odlično slaže s voćem, a čokolada s višnjama. Na Instagram profilu chefejoaciroliveira pronašli smo recept za predivnu kombinaciju nabrojenog. Pogledajte kako pripremiti kremasti čokoladni cheesecake s višnjama. 

Sastojci:

  • 250 g čokoladnog keksa, izmrvljenog
  • 65 g maslaca, otopljenog
  • 200 g krem ​​sira
  • 65 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 velika jaja
  • 130 g jogurta
  • 130 g komadića čokolade
  • 130 g višanja nasjeckanih
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160°. Namastite kalup za tortu. U srednjoj zdjeli pomiješajte mrvice čokoladnog keksa i otopljeni maslac. Smjesu utisnite na dno posude, pecite 10 minuta, izvadite i ostavite sa strane. Dodajte krem ​​sir i šećer u zdjelu za miješanje, tucite dok se ne sjedini i postane kremasto. Dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte.

Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro tucite nakon svakog dodavanja. Umiješajte jogurt i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte otopljenu čokoladu i promiješajte. Smjesu za cheesecake prelijte preko tijesta koje ste odvojili. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 do 40 minuta, ili dok se sredina ne stegne. Ostavite kolač da se hladi u pećnici s malo otvorenim vratima 1 sat. Zatim stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Rasporedite višnje na kolač prije posluživanja.

Pogledajte postupak u videu: