Sočni biskvit kolač od višanja i jogurta idealan je za sve prilike, zbog lake pripreme. Bogati mliječni okus jogurta upotpunjen je kiselim notama višnje što daje idealan ljetni desert. U kolač umjesto višanja možete staviti maline ili borovnice.
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 ml jogurta
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 300 g višanja
- šećer u prahu
- višnje za dekoraciju
Priprema:
U zdjeli razbite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i dobro promiješajte. Dodajte jogurt i miksajte. U smjesu prosijajte brašno i prašak ze pecivo i pomiješajte da nema grudica. Dodajte očišćene višnje i lagano pomiješajte.
Tespiju obložite papirom za pečenje, smjesu izlijte u tepsiju i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva. Ukrasite šećerom u prahu i višnjama.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice