Cheesecake, odnosno kolač ili torta od sira je jedan od najpopularnijih jednostavnih kolača na svijetu koji i početnici mogu napraviti.
1. Podloga
Izmrvljeni keksi i otopljeni maslac bit će savršena podloga, ali kada ih stavite u lim, dnom čaše jako, jako utisnite smjesu u nju. Tako će podloga vašeg kolača od sira dok se hladi u hladnjaku postati kompaktna i neće se mrviti.
2. Masti su važne
Cheesecake je s razlogom bogata, luksuzna slastica, a ako recept zahtijeva upotrebu punomasnih sastojaka, nemojte eksperimentirati s kiselim vrhnjem ili sirom manje masnoće. Nećete dobiti kremu savršenog okusa i teksture ako napravite ovu grešku. Dakle, nikada nemojte mijenjati sastojke kolača od sira s manje masnoće.
3. Temperatura je važna
Bilo da radite pečeni kolač od sira ili kolač bez pečenja , provjerite jesu li svi sastojci sobne temperature. To posebno vrijedi za maslac, jaja i sir, samo vrhnje za šlag treba biti iz hladnjaka.
4. Trik s pečenjem
Ako radite pečeni kolač od sira, uvijek je dobra ideja staviti posudu s vodom na dno pećnice. Pomaže da se vaš kolač od sira ravnomjerno ispeče i ne osuši.
5. Jedan "krug" nožem
Svaka domaćica zna trenutak nervoze, kada tortu od sira treba izvaditi iz kalupa. Bilo da radite pečeni ili kolač od sira koji se samo hladi, jedan "krug" s nožem oko rubova omogućuje da lako izađe u jednom komadu, a izgleda baš kako treba.
6. Ne poslužujte odmah!
Mnogi ljudi zaborave ovaj trik, a kao i svaka hrana, kolač od sira ima svoju savršenu temperaturu za posluživanje. Hladnu verziju ove popularne torte izvadite iz hladnjaka najmanje 20 minuta prije posluživanja kako bi imala idealan okus.
Izvor: Stvar Ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice