Čokoladnim slasticama teško je odoljeti, a prava čokoladna torta mnogima je nezamisliva bez bez jaja, maslaca ili margarina i mlijeka. No pripremljen receptu koji smo pronašli na YouTube kanal Fatto in Casa da Alba bit će nevjerovatno sočna i prozračna.
Gotovu tortu na kraju možete premazati Nutellom.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 12 g praška za pecivo
- 5 žlica kakao praha
- 300 ml vode
- 120 ml ulja
- prstohvat soli
- kora naranče
- Nutella
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer pa dodajte prašak za pecivo i malo soli pa sve promiješajte. Dodati kakao, sipati vodu i ulje, pa sve dobro izmiksati da se dobije glatka smjesa. Narančinu koricu naribajte na najsitnije ribež.
Izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno premazali s malo maslaca. Peći u pećnici na 180 C maksimalno 40 minuta. Kad se malo prohladi prebaciti na tanjur i gore premazati Nutellom.
Postupak pogledajte u videu: