Čokoladna torta bez jaja, mlijeka i maslaca

Laganija prozračna verzija omiljene slastice od čokolade s narančinom koricom.

Shutterstock

Čokoladnim slasticama teško je odoljeti, a prava čokoladna torta mnogima je nezamisliva bez bez jaja, maslaca ili margarina i mlijeka. No pripremljen receptu koji smo pronašli na YouTube kanal Fatto in Casa da Alba bit će nevjerovatno sočna i prozračna. 

Gotovu tortu na kraju možete premazati Nutellom.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 12 g praška za pecivo
  • 5 žlica kakao praha
  • 300 ml vode
  • 120 ml ulja
  • prstohvat soli
  • kora naranče
  • Nutella
pixabay 

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer pa dodajte prašak za pecivo i malo soli pa sve promiješajte. Dodati kakao, sipati vodu i ulje, pa sve dobro izmiksati da se dobije glatka smjesa. Narančinu koricu naribajte na najsitnije ribež.

Izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno premazali s malo maslaca. Peći u pećnici na 180 C maksimalno 40 minuta. Kad se malo prohladi prebaciti na tanjur i gore premazati Nutellom.

Postupak pogledajte u videu:

Čokoladna torta bez jaja, mlijeka, margarina  youtube