U čokoladnoj poslastici možete uživati bez grižnje savjesti. Ovaj recept ne sadrži brašno, a torta je bogata i savršeno čokoladna.

Sastojci:

  • 300 g tamne čokolade
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 30 g kakaa
  • 1 žličica soli
  • ekstrakt vanilije ili ruma
Recept za čokoladnu tortu bez brašna
Shutterstock 

Priprema:

Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac. Odvojite žumanjke od bjelanjaka u dvije velike zdjele. U žumanjke dodajte kakao, sol, 100 g šećera i ekstrakt. Sastojke izmiksajte pa dodajte smjesu čokolade i maslaca i opet izmiksajte.

U drugoj posudi izmiksajte snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje ostatka šećera. Kada ste od bjelanjaka dobili čvrsti snijeg, pažljivo ga prebacite u smjesu s ostalim sastojcima i lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Gotovu smjesu izlijte u namašćen ili papirom za pečenje obložen kalup i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada površina kolača dobije koricu, čačkalicom provjerite je li kolač pečen.

 Izvor: KurirStil