U čokoladnoj poslastici možete uživati bez grižnje savjesti. Ovaj recept ne sadrži brašno, a torta je bogata i savršeno čokoladna.
Sastojci:
- 300 g tamne čokolade
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 150 g maslaca
- 30 g kakaa
- 1 žličica soli
- ekstrakt vanilije ili ruma
Priprema:
Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac. Odvojite žumanjke od bjelanjaka u dvije velike zdjele. U žumanjke dodajte kakao, sol, 100 g šećera i ekstrakt. Sastojke izmiksajte pa dodajte smjesu čokolade i maslaca i opet izmiksajte.
U drugoj posudi izmiksajte snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje ostatka šećera. Kada ste od bjelanjaka dobili čvrsti snijeg, pažljivo ga prebacite u smjesu s ostalim sastojcima i lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Gotovu smjesu izlijte u namašćen ili papirom za pečenje obložen kalup i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada površina kolača dobije koricu, čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
Izvor: KurirStil
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice