Topli napitci poputkuhanog vina, punča i pumpkin spice latte, razlozi su zašto se veselimo jeseni. Kava s okusom bundeve i začinima napitak je koji je u posljednjih nekoliko godina osvojio svijet. Ovaj recept je za kremastu verziju koja miriše na jesen.
Sastojci:
- 2 šalice espressa
- pola šalice vruće domaće kave
- 1 šalica mlijeka po izboru
- 3 žlice pirea od bundeve
- 1-2 žlice javorovog sirupa, za zaslađivanje
- 1 žličica začina za pitu od bundeve
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- šlag (po želji)
Priprema:
Mlijeko ulijte u manji lonac i zagrijavajte na srednje niskoj vatri dok ne bude vruće i gotovo da proključa, ali ne da proključa. Skuhajte kavu i ulijte u veliku šalicu ili staklenku.
Dodajte pire od bundeve, javorov sirup, začin za pitu od bundeve i vaniliju i miješajte dok se dobro ne sjedini.
Pjenjačom napravite pjenu pa ulijte u šalicu preko prethodne smjese.
Ukrasite šlagom po želji i pospite s malo dodatnih začina od bundeve ili cimeta.
Izvor: Stvar ukusa