Francuski recept za kesten kolač od samo 4 sastojka

Za ovu slasticu bez pečenja ne trebate jaja ni brašno.

Shutterstock

Na YouTube kanalu One day, one recipe smo pronašli recept star preko 70 godina koji potječe iz francuske kuhinje. Kolač ima samo 4 sastojka, ne treba ga peći, a priprema se jednostavno, bez brašna, jaja, vrhnja. Kad ga probate bit će to ljubav na prvi zalogaj.

Sastojci:

  • 100 g maslaca
  • 100 g vanilin šećera
  • 100 g crne čokolade
  • 500 g kesten pirea
Shutterstock 

Priprema:

U lonac stavite maslac, šećer, izlomljenu tamnu čokoladu i kesten pire. Kuhajte 2-3 minute na srednjoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Zatim smjesu istucite u blenderu ili štapnim mikserom. Kalup za kruh (onaj duguljasti) obložiti papirom za pečenje i izliti smjesu. Dobro ga poravnajte i stavite u hladnjak na 12 sati.

Francuski kesten kolač  youtube