Jesen je bogata raznim plodovima kao što su jabuke, kruške, grožđe, bundeva, kesteni, gljive, a od njih možete pripremiti pregršt slanih i slatkih jela. 

Donosimo vam tri odlična recepta za torte inspirirane jesenskim okusima kao što su kesten, bundeva te nezaobilazna jabuka i orasi, a koje se prilično brzo pripremaju.

Potražite ovdje recepte za 5 slanih jela s jesenskim plodovima.

1. Čokoladna torta od kestena

Sastojci:

  • 200 g mljevenih badema
  • 100 g kesten pirea
  • 80 g smeđeg šećera
  • 300 ml sojinog mlijeka
  • 100 g tamne čokolade

Priprema:

Pomiješajte mljevene bademe, šećer i prašak za pecivo. Sojino mlijeko zagrijte, pomiješajte s kesten pireom, a zatim pomiješajte dvije mješavine. Promiješajte pa ulijte u kalup za tortu, pecite na 180 stupnjeva 30-35 minuta. Prelijte rastopljenom čokoladom.

2. Torta od jabuka i oraha

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 150 g oraha
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • sok od pola limuna
  • malo soli
3 brza recepta za najukusnije jesenske torte
Shutterstock 

Priprema:

Jabuke narežite na kockice i na njih iscijedite pola limuna, dodajte šećer i promiješajte. Pokrijte i ostavite u hladnjaku pola sata.

Pomiješajte grubo nasjeckane orahe, brašno i prašak za pecivo. Dodajte 3 žumanjka u jabuke, pomiješajte obje smjese.

U posebnoj posudi istucite bjelanjke s malo soli. Ulijte u smjesu i promiješajte. Smjesu stavite u namašćen kalup. Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Pečenu tortu pospite s malo šećera u prahu.

Postupak pogledajte u videu:

3. Torta od sira s bundevom i keksom

Sastojci:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 120 g maslaca

Za nadjev:

  • 680 g krem ​​sira
  • 150 g smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 1,5 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 g pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1 žličica cimeta
  • malo muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice đumbira u prahu
  • malo klinčića u prahu
3 brza recepta za najukusnije jesenske torte
Shutterstock 

Priprema:

Mljeveni keks izmiksajte s otopljenim maslacem, šećerom i cimetom. Utisnite u kalup i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Izmiksajte krem sir, smeđi i obični šećer. Dodajte kiselo vrhnje, vaniliju, pire od bundeve i začine, pa izmiksajte. Nakon toga postepeno dodajte jaja i miksajte. Nadjev izlijte preko podloge i poravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u hladnjak da se ohladi. Po želji ukrasite šlagom.