Dolaskom jeseni stigli su i prvi kesteni, a rolada od ovih jesenskih plodova idealna je za hladnije dane. Dodajte kavu u kremu i kolač će biti još bolji.
Recept za kesten roladu bez pečenja
Sastojci:
500 g kestena, kuhanih i oguljenih
80 g kakao praha
180 g šećera u prahu
80 g maslaca
60 ml soka od naranče
Krema:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
2 žlice kuhane kave
Priprema:
Mikserom izmiksajte kestene u gustu glatku smjesu pa im dodajte otopljeni maslac, sok od naranče, šećer u prahu i kakao prah i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ohladite tijesto u hladnjaku oko sat vremena. Za to vrijeme umutite omekšali maslac sa šećerom u prahu i kavom dok ne postane kremast. Tijesto od kestena razvaljajte na papiru za pečenje u obliku pravokutnika. Namažite kremu, zamotajte u roladu i ohladite sat vremena.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice