Kako pripremiti banana bread u tavi?

U ovom receptu ne trebate ni pećnicu ni šećer.

Shutterstock

Ako ste ljubitelj banana kruha, oduševit će vas recept za koji ne morate paliti pećnicu jer se vrlo jednostavno priprema u tavi. Ovaj recept ne sadrži ni šećer pa je idealan za one koji paze na liniju.

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • malo cimeta
  • 2 zrele banane
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka
  • 3 g suhog kvasca
  • 30 ml maslaca
  • 80 g brusnica
  • maslinovo ulje
Shutterstock 

Priprema:

Pomiješajte brašno, sol i cimet. Banane ogulite, narežite na kolutiće i stavite u zdjelu. Dodajte jaje i mlijeko pa štapnim mikserom (ili u blenderu) izradite kompaktnu smjesu. Zatim dodajte otopljeni maslac i kvasac te promiješajte. Pomiješajte mokre i suhe sastojke. Pokrijte i ostavite da odstoji dok se smjesa ne udvostruči. Za to vrijeme narežite brusnice na manje komadiće i umiješajte ih u tijesto.

Tepsiju namažite maslinovim uljem i izlijte tijesto. Poravnajte i poklopite te ostavite 10 minuta prije nego što uključite štednjak. Zatim zagrijte štednjak i pržite 15-20 minuta. Okrenite i pecite s druge strane 5-10 minuta.

Čačkalicom provjerite je li kolač gotov. Ako čačkalica izađe čista, kolač je pečen.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:

Banana kruh iz tave  youtube