Recept za kolač medeno srce

Mirisni čokoladni kolač s džemom vraća u djetinjstvo

Shutterstock

Tražite li desert koji vraća u djetinjstvo, medeno srce je dobar izbor. Čokoladni kolač s ukusnim džemom od šljiva (ili voća po izboru) možete pripremiti dragoj osobi za Valentinovo, a cijela kuća mirisat će po začinima.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 250 g šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 žličica cimeta
  • 1/3 žličice mljevenog klinčića
  • 300 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 120 g džema od šljiva

Dodatno:

  • 180 g džema od šljiva
  • 200 g čokolade 
  • 80 ml slatkog vrhnja (ili ulja, ali ukusnije je s vrhnjem)

Priprema:

U zdjeli pomiješajte prosijano brašno, sodu bikarbonu i kakao, zatim dodajte šećer, cimet i klinčiće. Dobro izmiješajte pa ulijte mlijeko, ulje i pekmez. Tijesto izlijte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutiti ili izmiksati, a čokoladu otopiti sa pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u hladnjaku da se stegne. Režite na kocke i uživajte!

Izvor: Stvar ukusa