Torta koja je već godinama poznata pod nazivom "Bobanova torta" nastala je u zagrebačkom restoranu našeg slavnog nogometaša Zvonimira Bobana. Originalan recept u restoranu je bio pod nazivom "Zvonina torta", a sastoji se od čokoladnog biskvita bez brašna, džema od borovnica i šlaga. Oduševljava svojim laganim i osvježavajućim okusom, a s druge strane neće razočarati najveće ljubitelje čokoladnih biskvita.
Prednost ove slastice je i jednostavna i brza priprema. Možete odabrati džem ili marmeladu okusa nekog šumskog voća po želji, a ako imate, možete dodati i zamrznuto ili svježe voće.
Volite li kombinaciju čokolade i džema, obavezno isprobajte slavnu Sacher tortu.
Sastojci
6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
pola vrećice praška za pecivo
džem okusa po želji (šumsko voće, borovnice, maline...)
200 ml vrhnja za šlag
Recept za Bobanovu tortu
Odvojite
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Istucite bjelanjke
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Izmiksajte
Žumanjke izmiksajte sa šećerom i praškom za pecivo. .
Otopite
Dodajte otopljenu čokoladu. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka
Pecite
Pecite u namašćenom kalupu, na 170°C 30 do 35 minuta.
Premažite
Kada se biskvit ohladio premažite džemom.
Napravite šlag
Istucite šlag i ukrasite tortu. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice