Torta koja je već godinama poznata pod nazivom "Bobanova torta" nastala je u zagrebačkom restoranu našeg slavnog nogometaša Zvonimira Bobana.  Originalan recept u restoranu je bio pod nazivom "Zvonina torta", a sastoji se od čokoladnog biskvita bez brašna, džema od borovnica i šlaga. Oduševljava svojim laganim i osvježavajućim okusom, a s druge strane neće razočarati najveće ljubitelje čokoladnih biskvita.

Prednost ove slastice je i jednostavna i brza priprema. Možete odabrati džem ili marmeladu okusa nekog šumskog voća po želji, a ako imate, možete dodati i zamrznuto ili svježe voće.

Volite li kombinaciju čokolade i džema, obavezno isprobajte slavnu Sacher tortu.

Sastojci

6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
pola vrećice praška za pecivo
džem okusa po želji (šumsko voće, borovnice, maline...)
200 ml vrhnja za šlag

Recept za Bobanovu tortu

12:25
Korak 1

Odvojite

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. 

12:34
Korak 2

Istucite bjelanjke

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.

12:35
Korak 3

Izmiksajte

Žumanjke izmiksajte sa šećerom i praškom za pecivo. .

12:35
Korak 4

Otopite

Dodajte otopljenu čokoladu. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka

12:35
Korak 5

Pecite

Pecite u namašćenom kalupu, na 170°C 30 do 35 minuta.

12:36
Korak 6

Premažite

Kada se biskvit ohladio premažite džemom.

Bobanova torta lagan je čokoladni kolač bez brašna božanstvenog okusa
Shutterstock 

12:36
Korak 7

Napravite šlag

Istucite šlag i ukrasite tortu. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.