Ako ste u potrazi za pouzdanim receptom za bezglutenske keksiće s čokoladom, na pravom ste mjestu. Ovi keksi od samo šest sastojaka bit će gotovi za pola sata, uključujući i pečenje.
Čuvajte u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana. Ako ne želite sve ispeći odjednom, oblikujte kuglice i čuvajte ih u zamrzivaču tri mjeseca.
Sastojci:
- 1 jaje (L)
- 250 g bademovog maslaca
- 80 g smeđeg šećera
- 1 žličica sode
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 200 g nasjeckane čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dva lima obložite papirom za pečenje ili stavite silikonske podloške.
- Umutite jaje sa smeđim šećerom pa dodajte bademov maslac sobne temperature, sodu i ekstrakt vanilije. Energično promiješajte
- kako bi se sastojci sjedinili. Na kraju umiješajte i komadiće čokolade.
- Za svaki keks trebat će vam otprilike žlica i pol smjese. Oblikujte kuglice pa ih lagano pritisnite žlicom.
- Pecite 10 minuta u zagrijanoj pećnici. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade, a zatim ih premjestite u posudu s poklopcem.