Popularna glazbenica Taylor Swift 2014. godine podijelila fotografiju keksa koje je napravila. Zasigurno tada ni sama nije mogla zamisliti koliko će ih ljudi diljem svijeta svake jeseni iznova pripremati.
Na angovor svojih fanova, Tayloer je još jednom podijelila recept te otkrila kako je klasičnim keksima od vanilije dodala vrećicu chaia pa sve zajedno premazala jednostavnim premazom s likerom od jaja. Gotovo 10 godina njeni fanovi, ali i svi oni koji vole dobar keks, ne prestaju pričati o njezinom receptu.
U nastavku pogledajte recept za omiljenu poslasticu Taylor Swift.
Sastojci:
55 grama maslaca
120 g suncokretova ulja
100 g šećera
240 g glatkog brašna
60 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
1 jaje
1 vrećica Chaia (plus dodatno začini po želji)
pola žličice praška za pecivo
prstohvat soli
Za glazuru:
115 g šećera u prahu
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat cimeta
3 žlice mlijeka
Priprema:
U posudu najprije stavite maslac sobne temperature i miksajte ga dok ne postane lagan i prozračan. Dodajte ulje pa sve zajedno miksajte dok se ne poveže, a potom u zdjelu ubacite šećere, jaje i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu pa ubacite i vrećicu Chaia te začine po želji. Smjesi potom dodajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli pa sve dobro pomiješajte.
Posudu prekrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na barem sat vremena. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Oblikujte kuglice, pospite ih šećerom i kekse pecite 8 do 12 minuta ili dok rub keksa ne potamni. Ohladite i premažite glazurom koju ste dobili miješanjem šećera u prahu, začina i mlijeka. Mi smo kekse na kraju posipali s malo cvijeta soli.
izvor: jutarnji.hr/dobrahrana
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice