Ne možemo zamisliti bolji doručak od svježih muffina sa sezonskim voćem. Umutit ćete smjesu za manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. Na vama je samo da se strpite dok se ne ohlade.
Recept je prilagođen kalupu za 12 standardnih muffina. Najukusniji su kad su svježi, ali možete u njima uživati i sljedećeg dana. Bitno je samo da ih, kada se u potpunosti ohlade, premjestite u posudu s poklopcem. U slast!
Muffini s malinama i bijelom čokoladom
anne-sophie-benoit-jSLqKMUGsi0-unsplash
Sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- 200 g šećera
- 1 1/2 žličica sode
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 100 ml kiselog vrhnja
- 3 jaja (M)
- 5 žlica suncokretovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 150 g svježih ili smrznutih malina
- 100 g nasjeckane bijele čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Metalni ili silikonski kalup za 12 muffina obložite papirnatim košuljicama.
- Prosijte brašno pa ga pomiješajte sa sodom, soli i šećerom.
- U zasebnoj posudi umutite jaja s mlijekom, kiselim vrhnjem, uljem i ekstraktom vanilije.
- Postepeno ulijevajte pripremljenu smjesu u suhe sastojke. Miješajte mutilicom dok se sastojci ne sjedine.
- Na kraju umiješajte smrznute maline i nasjeckanu čokoladu.
- Napunite kalupe smjesom pa pecite muffine otprilike 25 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
- Pričekajte da se u potpunosti ohlade prije serviranja.