Slani muffini mogu poslužiti kao doručak, međuobrok ili snack za veća druženja. Mi smo se ovog puta odlučili za verziju s cheddar sirom i lukom, ali vama dopuštamo i kombiniranje više vrsta sireva. Budući da je sezona mladog luka, slobodno ga upotrijebite umjesto ljubičastog.

Od dolje navedenih sastojaka dobit ćete 12 komada pa po potrebi poduplajte količine. Dobar tek!

Muffini sa sirom i lukom

Sastojci:

  • 4 žlice ulja
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 300 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • 100 g naribanog cheddar sira
  • 200 ml mlijeka
  • 2 jaja

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, pripremite i namastite kalup za 12 muffina.
  2. Luk očistite i narežite na sitne kockice. Zagrijte žlicu ulja na tavi, ubacite luk i pržite dok ne omekša.
  3. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  4. U drugoj posudi umutite ostatak ulja, mlijeko i jaja. Dodajte suhe sastojke, ubacite luk i naribani sir pa kratko miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljeni kalup za muffine.
  6. Pecite 20 minuta, izvadite ih iz pećnice i pustite da kratko odstoje u kalupu. Zatim ih izvadite iz kalupa i pričekajte da se u potpunosti ohlade prije serviranja. Dobar tek!