NEMA BOLJEG RUČKA: Napravite punjene paprike na dalmatinski i uživajte u bogatijem okusu poznatog jela

Obogatite omiljeno ljetno jelo domaćim kobasicama i pršutom.

Shutterstock

Jedno od najpoznatijih jela koja su se pripremala u našim domovima su punjene paprike. Miris kuhanja punjenih paprika i dan danas podsjeća na ljeto i maminu ili bakinu kuhinju. Možda već imate svoj provjeren recept za ovo omiljeno ljetno jelo, ali morate isprobati i recept po kojem se punjene paprike pripremaju u Dalmaciji. Domaće dalmatinske kobasice i pršut dodatno će obogatiti jelo kojim ćete zadiviti i gladne ukućane i goste.

Recept za punjene paprike na dalmatinski način

Sastojci:

  • 1 kg mljevene junetine
  • 12-13 žutih paprika babura
  • 1 šalica riže
  • 2-4 žlice mješavine mljevene slanine, češnjaka i peršina
  • pola kilograma luka
  • 1 šalica pirea od rajčice
  • soli i malo ulja
  • 2 žlice brašna za posipanje
  • 1 par dalmatinskih domaćih kobasica
  • 200 grama nasjeckanog pršuta
  • 1 žlica suhog začina
Shutterstock 

Priprema:

Na masti popržite crveni luk pa ga dodajte u mljeveno meso, s rižom, soli i suhim začinima, ali i u smjesu slanine, peršina i češnjaka. Očišćene paprike napunite mesom. Stavite u dublji lonac, nalijte malo vode, dodajte kobasice i pršut. Kuhajte ih oko 15 minuta pa dodajte pire od rajčice. Nakon 2 sata laganog pirjanja dodajte papar i kuhajte još 15 minuta.