Đuveč je jedno od omiljenih ljetnih jela bogatih boja i okusa, a jednako je ukusno u mesnoj i bezmesnoj varijanti. Donosimo vam starinski recept kojim ćete zadiviti ukućane i sigurno mu se vraćati tijekom cijele godine. 

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 velika žlica masti
  • 300 grama piletine ili svinjetine
  • 2 paprike
  • 2 rajčice
  • 1 mrkva
  • 3 krumpira
  • šalica riže
  • začini
Starinski recept za đuveč s piletinom
Shutterstock 

Priprema:

U dublju tavu stavite mast i na njoj popržite luk i naribanu mrkvu. Dodajte nasjeckano meso, rajčicu i papriku i dinstajte. Dodajte krumpir narezan na kockice i opranu rižu, pa sve promiješajte. Dodajte začine, zalijte vodom i dinstajte oko 45 minuta. Pred kraj dodajte svježi peršin.