Đuveč je jedno od omiljenih ljetnih jela bogatih boja i okusa, a jednako je ukusno u mesnoj i bezmesnoj varijanti. Donosimo vam starinski recept kojim ćete zadiviti ukućane i sigurno mu se vraćati tijekom cijele godine.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 velika žlica masti
- 300 grama piletine ili svinjetine
- 2 paprike
- 2 rajčice
- 1 mrkva
- 3 krumpira
- šalica riže
- začini
Shutterstock
Priprema:
U dublju tavu stavite mast i na njoj popržite luk i naribanu mrkvu. Dodajte nasjeckano meso, rajčicu i papriku i dinstajte. Dodajte krumpir narezan na kockice i opranu rižu, pa sve promiješajte. Dodajte začine, zalijte vodom i dinstajte oko 45 minuta. Pred kraj dodajte svježi peršin.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice