Pileći paprikaš jedno je od jela koja su naše mame, bake i prabake pripremale gotovo svakog tjedna. Kad želite ukusan i hranjiv obrok, isprobajte pileći paprikaš s noklicama kakav su radile naše bake.

Recept za pileći paprikaš

Sastojci:

  • 4 batka i karabataka (oko 1 kg pilećeg mesa s kostima)
  • 3-4 male glavice luka
  • 4-5 manjih mrkvi
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice crvene paprike
  • sol
  • 3 jaja

Priprema:

Odvojite batak i karabatak, pa u većem loncu na malo ulja i vode pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne omekša i postane staklast. Na početku dinstanja dodajte malo soli koja će pomoći luku da pusti vodu.

Na luk stavite meso i nastavite pirjati na srednjoj vatri dok meso ne pusti sok, 10-15 minuta.

Meso i luk prelijte s dvije žlice brašna i crvenom paprikom, miješajte da ne zagori. Zalijte vodom da sve prekrije, dodajte očišćenu mrkvu, pojačajte vatru. Kad zavri, smanjite vatru i kuhajte dok meso ne postane mekano. Probajte tekućinu, po potrebi dodajte sol i papar i dolijevajte vodu kad ispari, ovisno koliko safta želite.

Najbolji pileći paprikaš s noklicama po receptu naših baka
Screenshot/YouTube/Zsofia Mautner 

Zatim razbijte 3 jaja, izmjerite koliko grama imaju pa dodajte toliko brašna. Vilicom umutite jaja i dodajte brašno. Trebali biste dobiti srednje mekano tijesto koje se rasteže kao guma za žvakanje. Dobro je da odstoji oko 15 minuta. Komade tijesta žlicom ubacujte ​​u kuhani paprikaš, a noklice će brzo isplivati ​​na površinu. Kuhajte još 5-10 minuta pa ugasite i ostavite paprikaš poklopljen.