Francuski krumpir ukusno je kremasto jelo koje može biti bogatiji prilog mesu, ali je sasvim zasitno i fino kao glavno jelo, pogotovo ako dodate i kobasice. Isprobajte recept s jogurtom i mlijekom i oduševite ukućane.

Recept za francuski krumpir

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 3 kuhana jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • 4 češnja češnjaka
  • ulje
  • sir
  • sol i papar
Najbolji recept za francuski krumpir
Screenshot/YouTube/French Cooking Academy 

Priprema:

Tepsiju obilno premažite uljem. Krumpir narežite na ploške, posolite, popaprite i dodajte malo ulja. Pomiješajte.

Na dno poredajte polovicu krumpira, kuhana jaja narežite na kolutove i posolite. Na njih rasporedite preostali dio krumpira.

U zdjelu razbijte jaje, dodajte jogurt, 30 ml ulja i mlijeko te dobro promiješajte. Prelijte preko krumpira i na vrh naribajte sir. Pecite na 210 stupnjeva C oko 50 min.