Francuski krumpir ukusno je kremasto jelo koje može biti bogatiji prilog mesu, ali je sasvim zasitno i fino kao glavno jelo, pogotovo ako dodate i kobasice. Isprobajte recept s jogurtom i mlijekom i oduševite ukućane.
Recept za francuski krumpir
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 3 kuhana jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- 4 češnja češnjaka
- ulje
- sir
- sol i papar
Screenshot/YouTube/French Cooking Academy
Priprema:
Tepsiju obilno premažite uljem. Krumpir narežite na ploške, posolite, popaprite i dodajte malo ulja. Pomiješajte.
Na dno poredajte polovicu krumpira, kuhana jaja narežite na kolutove i posolite. Na njih rasporedite preostali dio krumpira.
U zdjelu razbijte jaje, dodajte jogurt, 30 ml ulja i mlijeko te dobro promiješajte. Prelijte preko krumpira i na vrh naribajte sir. Pecite na 210 stupnjeva C oko 50 min.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice