SAVRŠENA SALATA OD HOBOTNICE I KRUMPIRA: Trik uz koji će svježa hobotnica biti mekana i ukusna

Pripremite predivnu hladnu salatu idealnu za ljetne dane.

Shutterstock

Hobotnica se nekad smatrala skromnim jelom ribara, ali danas je to skuplja delikatesa do koje nije lako doći, pogotovo svježe ulovljene. Prije pripreme hobotnicu držite u slatkoj vodi do 12 sati ili je zamrznite i pripremite idući dan. Tako neće biti žilava nakon kuhanja, nego mekana i time i ukusnija. Savršeno paše uz krumpir, ali i povrće, a ova hladna salata od hobotnice idealna je za ljetne dane.

Recept za salatu od hobotnice

Sastojci:

  • 1 kg hobotnice
  • 500 g krumpira
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 100 g maslina
  • 200 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 200 g rajčica
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 grančica ružmarina
  • sol, papar
Shutterstock 

Priprema:

Odmrznite hobotnicu, očistite je i kuhajte oko sat vremena dok ne omekša. Operite krumpir i kuhajte ga u ljusci. Kad se ohladi, ogulite i narežite na kockice. 

Hobotnicu narežite na kolutiće, narežite i luk, češnjak i masline. Stavite rajčice kratko u vrelu vodu, nakon što se ohlade, ogulite im kožu  i narežite ih. Pomiješajte sve sastojke i prelijte maslinovim uljem. Posolite, popaprite i dodajte jabučni ocat te ukrasite grančicom ružmarina.