HRSKAVA I SOČNA PILETINA U PIVU: Meso pohano u pivskom tijestu oduševit će vaše ukućane, a priprema se vrlo jednostavno

Pripremite pileća prsa u malo drugačijem obliku.

Shutterstock

Pohana piletina mnogima je omiljeno jelo, ali kad vam dosadi uobičajen način pohanja i prženja mesa, isprobajte piletinu u tijestu čiji je glavni sastojak pivo. Takva metoda zove se orly, a pomoću nje možete pohati i druge namirnice, riblje filete, gljive ili cvjetove tikvica.

Recept za orly piletinu u pivu

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 200 g oštrog brašna
  • 2 jaja
  • 300 ml piva (po želji)
  • začini po želji: sol, papar, vegeta, slatka ili mljevena paprika

Priprema:

Pomiješajte razmućena jaja, brašno, začine i pivo po izboru. Ostavite smjesu da odstoji desetak minuta.

Pileći file narežite i začinite po želji pa ih umočite u smjesu za pohanje i pecite na dobro zagrijanom ulju nekoliko minuta s obje strane. 

Poslužite uz salatu i prilog po želji, primjerice rizi-bizi, pire krumpir ili pak neki umak.