Pohanje je ukusan način pripreme mesa, ali i povrća, no nije na glasu kao najzdravije zbog prženja u dubokom ulju. Dobra zamjena je pohanje u pećnici. Tako pečeno meso bit će jednako ukusno i hrskavo, ali neće biti tako masno i kalorično. Na ovaj način možete pripremati sve vrste mesa, ali i povrća poput tikvica, cvjetače.
Pećnicu uključite na 200 stupnjeva. Zatim pripremite hranu ili meso na uobičajeni način: meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u krušne mrvice. Odmah pripremite sve odreske koje namjeravate pohati.
U tepsiju stavite malo ulja i stavite u zagrijanu pećnicu na kratko, tek toliko da se ulje zagrije. Zatim posložite odreske spremne za pohanje i premažite ih uljem odozgo. Na pola pečenja okrenite meso na drugu stranu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice