Bijelo meso je zdravo, ali može biti komplicirano za pripremu. Ako se ne kuha pravilno, rezultat je suho meso koje je teško žvakati. Prženje je uvijek dobro rješenje, ali nije zdravo često jesti toliko masnoće.
No, ako bijelo meso dobro marinirate, moći ćete ga jesti stalno i bit će zaista sočno i mekano, a korica zlaćana, piše Stvar okusa.
Za jedan kilogram mesa potrebno je:
pola žličice sušenog češnjaka
ljuta crvena mljevena paprika
papar.
Osim toga, kako napominju kuhari, potrebno je i pola žličice začina za piletinu, kao i pola čaše kefira, malo soli, mljevene paprike i žlica dijon senfa.
Sve ove sastojke pomiješajte, pa u dobivenu smjesu dobro uvaljajte piletinu. Nakon toga meso trebate staviti u hladnjak preko noći. Ujutro je spremno za pečenje, prženje...
Također je važno odabrati pravo posuđe. Posude od keramike, stakla, plastike ili nehrđajućeg čelika idealne su za mariniranje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice