PUNJENE PAPRIKE IZ PEĆNICE BEZ MESA: Isprobajte vege verziju omiljenog ljetnog jela, priprema je super jednostavna

Shutterstock

Ako cijelo ljeto pripremate punjene paprike na uobičajen način i dosadilo vam je meso ili želite ukućane iznenaditi drugačijim okusom, isprobajte recept koji uključuje gljive. Zatim ih zapecite u pećnici i imate sasvim novo vege jelo s obožavanim paprikama.

Recept za paprike punjene gljivama i rižom

Sastojci:

  • 6 paprika
  • 200 g riže
  • 350 g šampinjona
  • 350 g rajčica
  • 2 glavice luka
  • 2 veća krumpira
  • 3 češnja češnjaka
  • papar, biozačin, đumbir, peršin, ulje

Priprema:

Luk sitno nasjeckajte i pržite na ulju dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckane gljive, krupno naribani krumpir, začine, peršin, đumbir i sitno nasjeckani češnjak. U to dodajte sitno nasjeckanu rajčicu i pržite još desetak minuta.

Skuhajte rižu do pola, ocijedite je i dodajte poprženim gljivama.

Paprike očistite od sjemenki i napunite ih pripremljenim nadjevom. Zatvorite ih ploškama rajčice i posložite u posudu za pečenje.

Preostali nadjev rasporedite između paprika, prelijte s malo ulja i pokrijte posudu aluminijskom folijom.

Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 220 stupnjeva.