Ako cijelo ljeto pripremate punjene paprike na uobičajen način i dosadilo vam je meso ili želite ukućane iznenaditi drugačijim okusom, isprobajte recept koji uključuje gljive. Zatim ih zapecite u pećnici i imate sasvim novo vege jelo s obožavanim paprikama.
Recept za paprike punjene gljivama i rižom
Sastojci:
- 6 paprika
- 200 g riže
- 350 g šampinjona
- 350 g rajčica
- 2 glavice luka
- 2 veća krumpira
- 3 češnja češnjaka
- papar, biozačin, đumbir, peršin, ulje
Priprema:
Luk sitno nasjeckajte i pržite na ulju dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckane gljive, krupno naribani krumpir, začine, peršin, đumbir i sitno nasjeckani češnjak. U to dodajte sitno nasjeckanu rajčicu i pržite još desetak minuta.
Skuhajte rižu do pola, ocijedite je i dodajte poprženim gljivama.
Paprike očistite od sjemenki i napunite ih pripremljenim nadjevom. Zatvorite ih ploškama rajčice i posložite u posudu za pečenje.
Preostali nadjev rasporedite između paprika, prelijte s malo ulja i pokrijte posudu aluminijskom folijom.
Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 220 stupnjeva.