Svi vole punjene paprike koje su tijekom ljeta često na jelovniku. Ako tražite malo drugačiji recept, a želite iskoristiti sezonu paprika, isprobajte ovaj gurmanski specijalitet. Pohane paprike punjene s dvije vrste sira pripremaju se jednostavno, a vrlo su zasitne i prije svega ukusne.

Recept za pohane punjene paprike

Sastojci:

  • 6 očišćenih pečenih paprika
  • 200 g krem ​​sira
  • 150 g kajmaka
  • 2 žličice sezamovih sjemenki
  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice krušnih mrvica

Priprema:

Sir izgnječite i dodajte vrhnje i sezam pa sve dobro izmiješajte. Paprike punite mješavinom sira, vrhnja i sezama, svaku stavite punu žlicu nadjeva.

U posebni tanjur stavite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Svaku papriku pažljivo umočite prvo u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice i pržite na zagrijanom ulju, na umjerenoj temperaturi, s obje strane dok krušne mrvice ne dobiju lijepu žućkastu boju.

 Izvor: Stvar ukusa