Svi vole punjene paprike koje su tijekom ljeta često na jelovniku. Ako tražite malo drugačiji recept, a želite iskoristiti sezonu paprika, isprobajte ovaj gurmanski specijalitet. Pohane paprike punjene s dvije vrste sira pripremaju se jednostavno, a vrlo su zasitne i prije svega ukusne.
Recept za pohane punjene paprike
Sastojci:
- 6 očišćenih pečenih paprika
- 200 g krem sira
- 150 g kajmaka
- 2 žličice sezamovih sjemenki
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema:
Sir izgnječite i dodajte vrhnje i sezam pa sve dobro izmiješajte. Paprike punite mješavinom sira, vrhnja i sezama, svaku stavite punu žlicu nadjeva.
U posebni tanjur stavite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Svaku papriku pažljivo umočite prvo u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice i pržite na zagrijanom ulju, na umjerenoj temperaturi, s obje strane dok krušne mrvice ne dobiju lijepu žućkastu boju.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice